Kreeftensoep

Ingrediënten

  • 1 grote kreeft van 600 gram, of 2 kleine kreeften
  • 1 dun preitje
  • 1/2 winterwortel
  • 1 klein uitje
  • 3 eetl. olie
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 flinke scheut Franse cognac
  • 30 gram bloem
  • 2 dl. droge witte wijn
  • 6 dl. visbouillon
  • 1 dl. slagroom

Tips

Een heerlijke, goede Gruner Veltinger wijn volstaat bij deze soep perfect. En oh ja vergeet u niet een mooi stuk oerbrood?

Hoe maakt u kreeftensoep?

Video afspelen

Bereiding

Voorbereiding
 

Trek een bouillon van visafval, graten, koppen enz.,vraag dit aan de visboer, of koop eventueel verse visbouillon bij de vishandelaar.

Bereiding

  1. Maak de kreeft gevoelloos door met een borstel over zijn rug te borstelen. Snijd de scharen af en hak die doormidden. snijd de kreeft in de lengte doormidden, verwijder het maagzakje voor in de kop en snijd de helften in grote stukken. (Vraag eventueel of de vishandelaar dit voor u doet).
  2. Snijd de prei, wordtel en ui in grove stukken, was ze. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit er zachtjes de groente in aan, ze mogen niet bruin worden (maakt de soep bitter).
  3. Voeg de stukken kreeft toe en laat ze al roerend 5 min. meefruiten. Voeg de tomatenpuree toe en fruit nog eens 5 min.
  4. Flambeer het geheel nu met de cognac in de pan en houdt de pan schuin zodat de vlam erin kan slaan.
  5. Strooi de bloem in de pan en roer alles flink om. Giet er de witte wijn en de visbouillon bij en laat de soep al roerend aan de kook komen. zet nu de pit klein en laat de soep zacht 30 min. trekken.
  6. Zeef de soep en zoek de stukken kreeft eruit. pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Voeg het kreeftenvlees bij de soep en roer er de room doorheen.

Voeg aantal kreeften direct toe aan uw winkel wagen

1 reactie op “Kreeftensoep, heerlijk voor de koude dagen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *