Citroenrisotto met kabeljauw en vongele

Ingrediënten voor 2

  • 250 gr kabeljauw
  • 200 g risottorijst
  • sap van 1 goed schoongeboende citroen
  • 60 gr boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 75 ml droge witte wijn
  • 500 ml hete groentebouillon
  • 100 gr zeekraal
  • 100 g mascarpone
  • rasp van 1 goed schoongeboende citroen
  •  

Tips

Probeer, voor de risotto de pan te schudden en niet te veel met de lepel te roeren. Als u dan ook nog de temperatuur goed in de gaten houdt, moet het helemaal goed komen.

Hoe bak je kabeljauw?

Video afspelen

Bereiding

1. Verhit in een grote koekenpan met dikke bodem 40 g boter en fruit daarin de sjalot tot deze glazig is. Schep de risottorijst door de ui en bak zachtjes mee tot alle korrels glanzen en wat transparant worden. Dit duurt een minuutje.

2. Blus af met de wijn en roer door totdat bijna alles verdampt is. Voeg dan een soeplepel hete bouillon toe en blijf roeren met een houten spatel tot alle bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de korrels ‘al dente’ zijn, dit duurt zo´n 20 minuten.

3. Verhit ondertussen de resterende boter in een koekenpan en bak de kabeljauw op matig vuur gaar. Keer halverwege.

4. Verhit vlak voor het einde de olijfolie in een koekenpan en roerbak de zeekraal twee minuten.

5. Meng op het laatst citroensap, -rasp en de mascarpone door de risotto. Laat alles nog even goed doorwarmen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de risotto met de kabeljauw en zeekraal.

Voeg direct kabeljauw filets toe aan uw winkelwagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *