Deze zalmburger met bieslook en rode peper is lekker in combinatie met de romige avocado
Zalmburger met avocado
Ingrediënten voor 4 stuks
-
250gr verse zalm
-
2 uitje
-
2 rode peper (of halve)
-
rasp en sap van 1 citroen
-
Verse bieslook
-
Handje sla
-
4 eetlepels halvanaise
-
4 eetlepels yoghurt (griekse)
-
2 avocado
-
peper en zout
-
40 gr paneermeel
Bereiding
-
Snijd de zalm in grove stukken en doe in een keukenmachine. Voeg de grof gesneden ui, citroensap en rasp, bieslook, peper, zout en rode peper toe. Maal het mengsel fijn. Voeg paneermeel toe aan het mengsel tot het stevig genoeg voelt om er burgers van te maken. Vorm met je handen of burgerpers 2 mooie burgers van het zalmmengsel.
-
Verhit een koekenpan en bak de zalmburgers in ca 8 minuten op middelhoog vuur licht bruin (bak ze niet te lang want dan worden ze droog). Meng de halvanaise en de yoghurt door elkaar. Halveer de avocado en verwijder de schil en pit en snijd in partjes. Verdeel een beetje sla op een bord. Leg de zalmburger er op en leg de partjes avocado er op. Schep wat van de yoghurtdressing er op en garneer met een snufje peper en wat bieslook. Serveer er als hoofdgerecht nog wat rijst of aardappeltjes bij.