Heerlijke maaltijdsalade met avocado, tomaatjes en gepaneerde stukken kabeljauw.
 
Een lekkere lichte maaltijd met een frisse yoghurtdressing.

Salade met krokant gebakken vis

Ingrediënten voor 4 personen

 

 
  • 500 gr kabeljauw (in repen)
  • 1 Sap van 1 citroen
  • 1 schaaltje bloem
  • 1 schaaltje paneermeel
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • halve theelepel
  • gedroogde dille (potje)
  • 2 avocado’s (in plakjes)
  • 150 gr sla
  • 1 komkommer (in plakjes)
  • 4 tomaten (in partjes)
  • olie of boter om te bakken
  • peper en zout
  • 100 ml Griekse yoghurt
Bereiding
 
  1. Meng de yoghurt met de helft van het citroensap, klein scheutje olie, een snufje peper en zout en zet in de koelkast.
     
  2. Meng de dille met het paneermeel op een bordje. Besprenkel de vis met de andere helft van de citroen en bestrooi met een snufje peper en zout. Haal de stukken vis eerst door de bloem, dan door het ei, en dan door het paneermeel met de dille.
     
  3. Meng de sla, tomaten, komkommer en avocado door elkaar en verdeel over 4 borden.
     
  4. Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de vissticks in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze op of bij de salade en besprenkel met de frisse yoghurt dressing.
     
  5. Tips: bang dat de vissticks kapot gaan in de pan? Bak ze dan 15 a 20 minuten in de oven op 200 graden. Weinig tijd? Dan kun je ook kant en klare visschnitzels of vissticks kopen en deze bakken.