Geniet van heerlijke gamba's van de BBQ, gemarineerd in een mix van kokosmelk, honing en limoensap.
Met de zoete ananas en een vleugje koriander is dit een smaakvol gerecht van de barbecue.

Gamba’s van de BBQ

Ingrediënten voor 4 spiesen
 
  • 250 gr grote rauwe garnalen in schaal (ontdooid)
  • 2 schijven ananas
  • Kokosrasp om te garneren

    Marinade:
  • 50 ml kokosmelk
  • Snuf chilivlokken
  • halve eetlepel honing
  • halve eetlepel olie
  • ap van 1 limoen
  • Paar takjes koriander

    Benodigdheden
  • 4 metalen of houten spiesen
Bereiding
 
  1. Meng de kokosmelk, chili, honing, limoensap en olie in een kom. Hak de koriander fijn en voeg ook toe aan de marinade, bewaar ook een beetje voor garnering.
     
  2. Schep alle garnalen door de marinade en laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
     
  3. Snijd de ananas in partjes. Rijg de garnalen en ananas aan de spiesen.
     
  4. Smeer het barbecuerooster in een beetje olie tegen het plakken.
     
  5. Leg de garnalenspiesen erop en bak ongeveer 4 a 5 minuten tot de garnalen roze zijn.
     
  6. Garneer voor het serveren met wat kokos en koriander.
     
  7. Tip: lekker met een frisse Oosterse salade.